Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ειρήνης - Φιλίας (ΝΟΕΦ) ιδρύθηκε το 1990 και είναι αναγνωρισμένο αθλητικό σωματείο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Ο ΝΟΕΦ, με τη συνεχή παρουσία του στον ιστιοπλοϊκό χώρο, έχει να επιδείξει σημαντικές διακρίσεις και επιτεύγματα τόσο στην ανοικτή θάλασσα όσο και στην ιστιοπλοΐα τριγώνου. Στις εγκαταστάσεις του ομίλου στο δυτικό λιμενίσκο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) έχουν τη βάση της προπόνησής τους οι αθλητές τριγώνου του Ομίλου, ένα φυτώριο αυριανών πρωταθλητών.

Οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ο ΝΟΕΦ είναι τέσσερις:

Ακαδημίες Ιστιοπλοΐας για παιδιά και νέους: Στο ΝΟΕΦ λειτουργεί Ακαδημία Ιστιοπλοΐας με τμήματα για παιδιά 7 - 13 ετών με σκάφη τύπου «OPTIMIST» και για νέους 14 - 16 ετών με σκάφη τύπου «LASER», με τις δύο προπονήτριες του Ομίλου, με αγάπη για τα παιδιά, να εισάγουν με ηρεμία, υπευθυνότητα και σταδιακά βήματα τους νέους αθλητές στον υπέροχο κόσμο της Ιστιοπλοΐας.

Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης για ενήλικες: Στο ΝΟΕΦ λειτουργεί Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, με το οποίο αποκτώνται οι βασικές γνώσεις χειρισμού ενός ιστιοφόρου σκάφους. Τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα διαρκούν 6 βδομάδες και γίνονται υπό την επίβλεψη του προπονητή ιστιοπλοΐας Καίσαρα Ρόντο με το σκάφος Casta Diva. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων, παρέχεται αναγνωρισμένο Δίπλωμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Αγωνιστική ιστιοπλοΐα τριγώνου: Ο ΝΟΕΦ δραστηριοποιείται στην αγωνιστική ιστιοπλοΐα τριγώνου σε δύο κατηγορίες σκαφών: Optimist (για αθλητές έως 15 ετών) και Laser (κατηγορίες 4.7, Radial και Standard). Οι αθλητές της αγωνιστικής ομάδας τριγώνου του ΝΟΕΦ συμμετέχουν κάθε χρόνο σχεδόν σε όλους τους διασυλλογικούς αγώνες της περιοχής Σαρωνικού καθώς και στα Περιφερειακά και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Ο ΝΟΕΦ διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία και πολυ μεγάλη συμμετοχή δύο διασυλλογικούς αγώνες τριγώνου του προγράμματος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) στις κατηγορίες Optimist και Laser, τον αγώνα "Ειρήνης-Φιλίας" στην άνοιξη και τον αγώνα "Εις Μνήμην Κ. Υψηλάντη" το φθινόπωρο.

Αγωνιστική ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης: Τα σκάφη ανοικτής θαλάσσης που ανήκουν στη δύναμη του ΝΟΕΦ ανήκουν στις κατηγορίες ισοζυγισμού ORC International, ORC Club και IRC και λαμβάνουν κάθε χρόνο μέρος σε μια σειρά αγώνων του πρωταθλήματος ανοικτής θαλάσσης της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ) της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ). Ο ΝΟΕΦ διοργανώνει κάθε χρόνο δύο αγώνες του πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης, τον αγώνα "Αίγινα" την άνοιξη και τον αγώνα "Ειρήνης-Φιλίας" το φθινόπωρο με διαδρομή στο Βαθύ Μεθάνων.

Επικοινωνία: 
Διεύθυνση ΝΟΕΦ: Ακτή Δηλαβέρη 2, Πειραιάς, στην αρχή του Μικρολίμανου
Ώρες Γραμματείας: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, 9:30 - 13:30
Τηλ.: 210 42 22 782
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Τοποθεσία