Ο παραδοσιακός αγώνας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ειρήνης - Φιλίας (ΝΟΕΦ), με προορισμό όπως κάθε χρόνο το Βαθύ Μεθάνων, πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία το σαββατοκύριακο 11 & 12 Οκτωβρίου 2014. Σαράντα τρία σκάφη συμμετείχαν στον αγώνα, 18 με πιστοποιητικό ORC International και 25 με πιστοποιητικό ORC Club, από τα οποία 6 αγωνίστηκαν στην ξεχωριστή κατηγορία των Non-Spinnaker.

Η εκκίνηση του 1ου σκέλους του αγώνα δόθηκε κανονικά ανοιχτά του Φαλήρου στις 10:30 περίπου το πρωί του Σαββάτου 11/10. Τα σκάφη έφυγαν εντυπωσιακά, τα περισσότερα με μπαλόνια λόγω του βορειοδυτικού ανέμου των 10 κόμβων περίπου που επικρατούσε σχεδόν σταθερός. Μετά από έναν ευχάριστο αγώνα με ανοιχτές πλεύσεις, τα σκάφη τερμάτισαν και ελλιμενίστηκαν στο όμορφο λιμανάκι του Βαθιού.

Οι προβλέψεις των μετεωρολογικών δελτίων για την επόμενη ημέρα, Κυριακή 12/10, δυστυχώς επαληθεύτηκαν: Ο άνεμος ήταν σχεδόν ανύπαρκτος και, με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας, όσα σκάφη είχαν την υπομονή να περιμένουν ξεκίνησαν τελικά τη 2η ιστιοδρομία ψάχνοντας για ρέφλες. Τελικά, 21 σκάφη τερμάτισαν, υποβοηθούμενα και από τη μπουκαδούρα του Σαρωνικού.

Στην κατηγορία ORC International με 18 συμμετοχές, την 1η νίκη κατέκτησε επάξια το σκάφος VENTUS (ΝΟΤΚ) με κυβερνήτη το Μιχάλη Κλούβα με πρώτες νίκες και στις δύο επιμέρους ιστιοδρομίες, τη 2η νίκη κέρδισε το σκάφος PARALOS (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη το Δημήτρη Μπουσούνη και την 3η νίκη το σκάφος BLUE LINE (ΣΕΑΝΑΤΚ) με κυβερνήτη το Μιχάλη Αγγελάκη.

Στην κατηγορία ORC Club με 19 συμμετοχές, την 1η νίκη κατέκτησε το σκάφος EX ANIMO (ΠΟΙΑΘ) με κυβερνήτη το Σωτήρη Τσάμη, τη 2η νίκη κέρδισε το σκάφος ALKYON (ΝΑΟΒ) με κυβερνήτη το Γεώργιο Λούνδρα και την 3η νίκη το σκάφος QUASAR-DUROSTICK (ΙΟΧ) με κυβερνήτη το Σπύρο Πανουτσόπουλο.

Τέλος, στην κατηγορία ORC Club Non-Spinnaker με 6 συμμετοχές, την 1η νίκη κατέκτησε το σκάφος DE MALO V - GIATROI TOU KOSMOU (ΠΟΙΑΘ) με κυβερνήτη το Γιάννη Γιαπαλάκη με πρώτες νίκες και στις δύο επιμέρους ιστιοδρομίες, τη 2η νίκη κέρδισε το σκάφος MELIVIA (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη τον Ευάγγελο Κατσαούνη και την 3η νίκη το σκάφος DECISION (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη το Γεώργιο Λάσδα.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες. Σας περιμένουμε ξανά του χρόνου!

Η απονομή των επάθλων του αγώνα θα πραγματοποιηθεί σε μια ωραία γιορτή στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, στα μέσα Νοεμβρίου. Οι αγωνιζόμενοι θα ειδοποιηθούν έγκαιρα.

Ακολουθούν τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα:

Ιστοσελίδα αγώνα